Olympialaiset

Steinerkoulujen viidennellä luokalla yhtenä suurena teemana on kreikkalaisuus, niin historianopetuksessa kuin kertomusaineistossakin. Kreikan historiaan kuuluvat olympian jumalat ja kisat. Liikunnanopetuksessa tämä otetaan huomioon aloittamalla tutustuminen yleisurheiluun.

Tampereen steinerkoulu järjestää perinteiset Suomen steinerkoulujen olympiakisat 21.–22.5.2019. Kisaohjelma noudattelee antiikin urheilusankareiden mittelöitä: lajeina ovat pikajuoksu, paini, keihäs, kiekko, pituushyppy ja maraton. Lajit on sovellettu viidesluokkalaisille. Oppilaiden innostus ja tapaamisen tunnelma ovat tehneet näistä kisoista todellisen urheilujuhlan. Urheiluinnostuksen lisäksi on arvokasta ollut oppilaiden tapaaminen: on hauskaa ja hienoa tavata muita steinerkoulujen viidesluokkalaisia ympäri Suomea.

Kisat kestävät kaksi päivää, ja majoitus onnistuu upean koulumme tiloissa luokkahuonemajoituksessa. Jokainen osallistuja saa mitalin ja kunniakirjan. Mukaan tarvitaan luokanopettajan lisäksi toinen vastuuaikuinen per osallistuva luokka.

Lisätietoja olympialaisista antaa liikunnanopettaja Ilkka Aaltonen:
ilkka.aaltonen@tampereensteinerkoulu.fi
p. 040 542 2101 (oppituntien aikana puheluihin ei vastata)