Biohävikkikampanja: Ethän heitä rahaa roskiin! 08.03.2016

Otathan koululounaalla ruokaa vain sen verran kuin jaksat syödä. 5.–8-luokkien oppilaat taiteilevat ravintola Timjamiin biohävikki-kampanjan julisteita.

Oppilas- ja opiskelijakunta järjestävät viikoilla 11–13 kampanjan, jolla muistutetaan, että kaikki biojätteeseen heitetty ruoka maksaa, ja on siten poissa oppilasruokailun kehittämisestä ja monipuolisuudesta. Viikolla 11 ruokasaliin ilmestyy infoa aiheesta, ja luokissakin käydään kertomassa asian tärkeydestä. Viikoilla 12–13 punnitaan päivittäinen biojäte ja seurataan konkreettisesti, onko muutosta tapahtunut. Tuloksista kerrotaan ruokasalissa. Tarkoitus on, että ruokailijat miettivät oman toimintansa vastuullisuutta ja ymmärtävät vaikutusmahdollisuutensa yhteiseen asiaan. Aihetta käsitellään myös seuraavassa Pippurirouheen kokouksessa, tervetuloa mukaan.