Kohta se tulee! 04.10.2016

Nimittäin 8 A -luokan näytelmä, jollaista Tampereen steinerkoulussa ei ole koskaan nähty. Mira ja lapset tuovat lavalle äänentoistoa, valoja, mikkejä ja ehkä jopa savukoneen.

Itse lavastus on simppeli. Koska kaikki näytelmän kohtaukset tapahtuvat tanssiluokassa ja koulussa, niin itse asiassa lavasteita ei paljoakaan tarvita. Mutta laulua ja tanssia sekä intoa ja riemua on sitäkin enemmän. Tästä tulee erilainen näytelmä, se on selvä, mutta oppilaat pistävät siihen koko sydämensä ja sielunsa mukaan, ja juuri se tekee tästä näytelmästä upean.

Lauantaina vietettiin koulupäivää. Suurin osa koulusta oli ulkona viettämässä Mikael-juhlaa, mutta 8 A oli tekemässä näytelmän lavasteita ja äänentoistoa. Vanhemmat olivat mukana auttamassa parhaansa mukaan ja Anna oli harjoituttamassa lapsia musiikkikohtauksissa. Itse näytelmää ei tänään harjoiteltu, pääasia oli saada lavasteet ja tekniikka kuntoon.

Ulkona tehtiin esitöitä lavasteseinän uudelleenmuokkaamiseksi. Toiselle puolelle tulee peilejä ja toiselle graffitiseinämä. Maalariksi saatiin Peik, joka on taitava tekijä. Lopputuloksen näette sitten näytöksessä!

Auditoriossa harjoiteltiin Annan johdolla laulua ja soittoa. Tytöt harjoittelevat viulunsoittoa samaan aikaan kun lavalla tapahtuu.

Ja välillä taas pojat harjoittelevat kitaraa ja pianoa.

Lapsilla oli aikaa kokoontua ja höpsötellä keskenään, koska varsinaisia harjoituksia ei tänään ollut. You've gotta have jazzhands!

Ja sitten tarkistetaan kytkennät. Miten ne nyt taas menivätkään? Vahvistimien salat tulevat pikkuhiljaa tutuiksi. Tarkoitus ei siis ole pistää nuppeja kaakkoon, vaan vahvistaa laulua ja musiikkia hienovaraisesti niin, että kaikki yleisössä kuulisivat ihan salin perälle asti.

Tytöt harjoittelivat uunituoreella, juuri puukäsityöluokassa valmistuneella balettitangolla. Lähempää tarkastelua se ei ehkä kestä, mutta toimii lavasteena vallan mainiosti.

Sormetkin pitää asetella aivan tietyllä tavalla, jotta asento on oikein.

Myös vanhemmat osallistuivat innokkaasti talkoisiin... No, oikeasti Tanja tulostelee vähän myöhemmin flyerit ja Jupi taas askarteli yllämainitun balettitangon. Vanhempien tuki on kullanarvoista näissä tapahtumissa. Nostakaapa käsi ylös, kuka ei ole leiponut mokkapaloja johonkin kahvioon tai näytelmään. Ja kyllä, tämänkin näytelmän väliajalla niitä on taas tarjolla + paljon muita vanhempien leipomia herkkuja.

Ja jos on liikaa aikaa, niin painiksihan se menee. Kuka voittaa myllyn? No tietysti Myllyn Paras! Vanha vitsi, mutta ah, niin ajankohtainen.

Kohta siis tämä huikea matka on päätöksessään kun näytelmä saa ensi-iltansa! Nyt on vielä tyhjää, mutta reilun viikon päästä sali on täynnä koululaisia eri luokilta, mummeja, kummeja, vanhempia, kavereita, sukulaisia ja naapureita. Tulkaa kaikki katsomaan, tästä tulee mahtava ja aivan varmasti myös koskettava esitys!

Teksti ja kuvat: Taru Halme, 8 A -luokkalaisen äiti

Way to Fame -näytelmän esitykset