Timjami mukana ravitsemussitoumuksessa 09.06.2017

Tampereen steinerkoulun oppilasravintolan emäntä, Merja Jokiniemi, koki aidon VAU-elämyksen kun kuuli ensimmäistä kertaa Ravitsemussitoumuksesta: ”Nyt on tarjolla todellinen työväline, jolla vaikkapa kunta, ruokapalvelutoimija tai ravintoloitsija voi nostaa omaa profiiliaan jollain selkeällä, kuluttajalle konkreettisella lupauksella!”

Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, joka auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita parantamaan ruokavalion ravitsemuslaatua, sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Malli on syntynyt Valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN), sosiaali- ja terveysministeriön, maa- ja metsätalousministeriön ja alan sidosryhmien yhteistyönä. Mallin visiona on, että kaikkien on helppo nauttia ravitsemussuositusten mukaista ruokaa vuonna 2020.

Ravitsemussitoumuksen julkistamistilaisuutta vietettiin Smolnassa Helsingissä 8.6.2017. Paikalla oli laajasti ruoka-alan toimijoita, ja puhujina oli mm. maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, VRN:n puheenjohtaja Erkki Vartiainen, SOK:n valikoimajohtaja Katja Tapio, sekä Osuuskunta Tampereen Timjamin toimitusjohtaja Merja Jokiniemi.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja HKScan Oyj:n toimitusjohtaja Jari Latvanen

Merja Jokiniemi pohti puheessaan, miten nuorten maailma on ravitsemustiedon kannalta melko pirstaleinen: sosiaalinen media on täynnä erilaisia dieettejä, terveysruokaa ja superfoodeja. Oppilasravintolassa joudutaan miettimään keinoja, joilla saadaan lapsille ja nuorille perille oikeaa ravitsemustietoa, ruokasivistystä ja työkaluja omiin valintoihin. Ravitsemussitoumus tuo omalta osaltaan näkyvyyttä näille asioille.

Timjami on mukana ravitsemussitoumuksessa seuraavilla sisällöillä:

1.Kahviossa joka päivä myynnissä vähintään yksi välipalatuote, jossa ei lisättyä sokeria vuoteen 2018 mennessä.
2. Kasvisruokapäivä kaikille vähintään kerran kahdessa viikossa vuoteen 2018 mennessä.
3. Kaikista kouluruoka-annoksista lautasmalli-valokuva linjastossa vuoteen 2020 mennessä.

”Toivon, että Ravitsemussitoumus luo meissä ammattikeittiöväessä positiivista pöhinää, pientä kilpailuhenkeäkin siitä, kuka tekee idearikkaimmat sitoumukset”, toteaa Jokiniemi.

Osuuskunta Tampereen Timjamin toimitusjohtaja Merja Jokiniemi

Ravitsemussitoumus: www.sitoumus2050.fi