Opiskelijalle

Yleistä opiskelusta

Lukuvuodessa on kahdeksan jaksoa, jotka on jaettu teemoihin. Opetus on ilmiöpohjaista, eli kursseilla tehdään oppiaineiden välistä yhteistyötä. Lukuvuoden työ- ja loma-ajat voivat vaihdella vuosittain.

Lukioaikana opiskellaan vähintään 75 kurssia, mihin sisältyvät valtakunnalliset pakolliset ja syventävät kurssit, sekä valinnaisia kursseja. Lue lisää kurssien kuvauksista ja lukion opetussuunnitelmasta.

Kursseilla käytettävät oppikirjat ilmoitetaan viimeistään kurssin alussa. Katso kirjalista lukuvuodelle 2019–2020.

Oppitunnit ovat 45 minuutin mittaisia. Kurssien suorittaminen hyväksytysti edellyttää läsnäoloa oppitunneilla. Tutustu lukion järjestyssääntöihin ja poissaolokäytänteisiin. Lukujärjestys ja luokkatilat löytyvät Wilmasta.

Päättötyö

Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä lukion viimeisenä vuotena päättötyö, jossa hän voi osoittaa osaamistaan valitsemassaan aiheessa. Lue tästä ohjeet päättötyöselosteen tekemiseen.

Opiskelijaterveydenhuolto

Opiskelijaterveydenhuolto järjestetään Tampereen kaupungin Tullinkulman toimipisteessä. Vastaava terveydenhoitaja on Irmeli Rantanen. Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolle pääsee ajanvarauksella. Lääkärikäynnit ovat maksullisia 18 vuotta täyttäneille sairaanhoitoon liittyen. Hoitajan käynnit ovat maksuttomia. Katso opiskelijaterveydenhuollon yhteystiedot.

Luomuravintola Timjami

Tiloissamme toimii oma, luomun käyttöasteestaan palkittu oppilasravintola Timjami. Ravintolan kahvio on  avoinna ma–to klo 10.00–15.00, pe klo 10.00–14.30 (suljettu joka päivä klo 13.00–13.30). Lukiolaisten ruokailu on klo 12.15. Katso ruokalista.

Ylioppilaskirjoitukset

Tietoa ylioppilaskirjoituksista, preliminääripäivistä sekä koepäivistä löydät sivulta Ylioppilaskirjoitukset.

Uusintakokeet

Uusintakoepäivä on kerran kuussa. Uusintakokeeseen ilmoittaudutaan ko. opettajalle Wilmassa viimeistään viikkoa ennen koetta. Ilmoittautuminen on jo sinällään osallistumiskerta, ellei opiskelija peru sitä kirjallisesti. Esimerkiksi sairaus on hyväksyttävä perumisen syy. Hyväksyttyä koetta saa korottaa kerran ja hylättyä koetta saa yrittää korottaa kahdesti kolme seuraavan uusintakerran aikana.

Uusintakoepäivät 2019
29.8.
10.10.
21.11.