Opiskelijalle

Yleistä opiskelusta

Lukuvuodessa on kahdeksan jaksoa, jotka on jaettu teemoihin. Opetus on ilmiöpohjaista, eli kursseilla tehdään oppiaineiden välistä yhteistyötä. Lukuvuoden työ- ja loma-ajat voivat vaihdella vuosittain.

Lukioaikana opiskellaan vähintään 75 kurssia, mihin sisältyvät valtakunnalliset pakolliset ja syventävät kurssit, sekä valinnaisia kursseja. Lue lisää kurssien kuvauksista ja lukion opetussuunnitelmasta.

Kursseilla käytettävät oppikirjat ilmoitetaan viimeistään kurssin alussa. Katso kirjalista lukuvuodelle 2018–2019.

Oppitunnit ovat 45 minuutin mittaisia. Kurssien suorittaminen hyväksytysti edellyttää läsnäoloa oppitunneilla. Tutustu lukion järjestyssääntöihin ja poissaolokäytänteisiin. Lukujärjestys ja luokkatilat löytyvät Wilmasta.

Päättötyö

Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä lukion viimeisenä vuotena päättötyö, jossa hän voi osoittaa osaamistaan valitsemassaan aiheessa. Lue tästä ohjeet päättötyöselosteen tekemiseen.

Opiskelijaterveydenhuolto

Opiskelijaterveydenhuolto järjestetään Tampereen kaupungin Tullinkulman toimipisteessä. Vastaava terveydenhoitaja on Mirka Hakanen. Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolle pääsee ajanvarauksella. Lääkärikäynnit ovat maksullisia 18 vuotta täyttäneille sairaanhoitoon liittyen. Hoitajan käynnit ovat maksuttomia. Katso opiskelijaterveydenhuollon yhteystiedot.

Luomuravintola Timjami

Tiloissamme toimii oma, luomun käyttöasteestaan palkittu oppilasravintola Timjami. Ravintolan kahvio on  avoinna ma–to klo 10.00–15.00, pe klo 10.00–14.30 (suljettu joka päivä klo 13.00–13.30). Lukiolaisten ruokailu on klo 12.30. Katso ruokalista.

Ylioppilaskirjoitukset

Tietoa ylioppilaskirjoituksista, preliminääripäivistä sekä koepäivistä löydät sivulta Ylioppilaskirjoitukset.

Uusintakokeet

Uusintakoepäivä on kerran kuussa. Uusintakokeeseen ilmoittaudutaan Wilmassa 2 viikkoa ennen uusintakoepäivää lähettämällä viesti opettajalle, jonka kokeen opiskelija haluaa uusia.

Lukuvuoden 2019 uusintakoepäivät:

Kevätlukukaudella 2019
To 10.1.
To 31.1.
To 7.3.
To 4.4.
To 2.5.
To 16.5.

Uusintakokeet pidetään BiGe ja HI -luokissa klo 16–18.
Kesän 2019 uusintakuulustelupäivä ti 4.6.2019 klo 10.00

Lisätietoa lukio-opinnoista lukion esitteessä:
Lukioesite 2017–2018