Tampereen steinerkoulun lukio

Tampereen steinerkoulun lukiosta valmistuu rohkeita, luovia ja yritteliäitä nuoria. Hae mukaan yhteishaussa!

Tampereen steinerkoulun lukio on 180 opiskelijan ja 20 opettajan lämminhenkinen yhteisö, joka sijaitsee Tampereen Muotialassa hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Erityinen koulutustehtävä: steinerpedagogiikka

Lukiollamme on erityinen koulutustehtävä, steinerpedagogiikka, mihin kuuluu olennaisena osana ihminen kaikessa monipuolisuudessaan. Vahvojen opiskelutaitojen ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen lisäksi painotamme taiteita, taitoja ja sosiaalisuutta.

Lukiossamme on tarjolla 23 erityisen koulutustehtävän mukaista kurssia, joita opiskelijamme voivat valita valtakunnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi. Kursseilla korostuvat luovuus, ajattelu, ilmaisutaito ja kädentyöt.

Valinnaiset kurssit

Valinnaisiin opintoihin kuuluvat valtakunnallisten syventävien kurssien lisäksi esimerkiksi työharjoittelu opiskelijaa kiinnostavalla alalla ja kestävän kehityksen teemaviikko. Luovuutta pääsee harjoittamaan käsityökursseilla, ja sosiaaliset taidot kehittyvät muun muassa näytelmäprojekteissa. Leirit, projektit ja kulttuurimatkat tuovat elämyksiä arkeen! Tutustu kursseihimme täällä.

Luokkamuotoinen opiskelu

Opetus koulussamme on kurssimuotoista ja kolmivuotista. Keskiössä on ilmiöpohjaisuus ja aineiden välinen yhteistyö. Kurssit on jaettu jaksoihin erilaisten teemojen mukaan, ja ne käydään luokkamuotoisesti tutun luokan kanssa. Asioita opitaan sekä itse tekemällä ja oivaltamalla että ryhmän kanssa yhdessä pohtien.

Yhteisöllisyys

Lukiomme on pieni ja monipuolinen. Oma luokka ja opettajat tulevat hyvin tutuiksi kolmen vuoden aikana, ja tunnelma koulussamme on lämmin ja välitön. Lukio-opinnot huipentuvat luokan yhteiseen kulttuurimatkaan, joka tehdään johonkin Euroopan kulttuurikeskuksista ennen lakkiaisia. Opiskelijoillamme on myös mahdollisuus lähteä vaihto-oppilaaksi ulkomaille.

Steinerkoulu on kansainvälinen koululiike, joten steinerissa opiskelevia nuoria on ympäri maailman!

Steinerkoulu kerää vanhemmilta vapaaehtoisia tukimaksuja. Lue lisää tukimaksusta.