Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioiden toteuttaminen
Tampereen steinerkoulussa

Oppilasruokailun tavoitteena on tukea oppilaan kasvua, kehitystä ja hyviä ruokatottumuksia. Oppilas saa erityisruokavalion mukaisen aterian jos siihen on selvät lääketieteelliset tai eettiset syyt.

Huoltajan vastuulla on erityisruokavaliotietojen ajan tasalla pitäminen sekä poissaoloista ilmoittaminen (sairaus, ylimääräinen loma, koulun retki tms.).

Oppilasravintolaan toimitettava erityisruokavaliolomake täytetään sähköisesti koulun sivuilla.

Pysyvät erityisruokavaliot

• gluteeniton ruokavalio
  • maidoton ruokavalio
  • 1-tyypin diabetes

Edellä mainituista pysyvistä erityisruokavaliosta on oltava tutkimukseen pohjaava diagnoosi.

Ruoka-aineallergiat

Kansallisen allergiaohjelman mukaisesti lieviä allergiaoireita kuten ohimenevää suun kirvelyä, kutinaa tai suun punoitusta, ei enää tule hoitaa välttämisellä vaan vähitellen siedättämällä.

Allergiselle oppilaalle turvataan kouluruokailussa kaikissa vältettävissä ruoka-aineissa ravitsemuksellisesti riittävä valikoima. Kaikkia kodin käyttämiä harvinaisia raaka-aineita ei ole mahdollisuutta tarjota.

Kasvisruokavalio

Kasvisruokavaliota noudattavien ruokavaliosta riittää huoltajan allekirjoitus, tai täysi-ikäisellä oppilaalla oma allekirjoitus.

Kasvisruokavaliota ei koulussamme käsitellä varsinaisena erityisruokavaliona vaan valinnan mahdollisuutena. Valmistusmäärien arvioinnin vuoksi keittiö tarvitsee kuitenkin ilmoituksen kasvisruokailusta.

Täytä erityisruokavaliolomake tästä.