Taidekoulu Tuulikello

Tampereen steinerkoulun tiloissa toimii steinerpedagogisia menetelmiä soveltava Taidekoulu Tuulikello, jota ylläpitää Steinerpedagogisen taideoppilaitoksen kannatusyhdistys ry. Taidekoulu Tuulikello perustettiin 1990-luvun alussa steinerkoulun opettajien toimesta tukemaan koulun oppilaiden, vanhempien ja opettajien taiteellista harrastustoimintaa kouluajan ulkopuolella.

Mottona on ollut aina: taide kuuluu kaikille ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta. Nykyään tarjolla on taiteen perusopetusta musiikin alueella sekä teatteria, eurytmiaa, improvisaatiota, muskaria ym. aina kysynnän mukaan. Tuulikellossa työskentelee tällä hetkellä kymmenkunta opettajaa.

Yhteistyö Tampereen steinerkoulun kanssa on ollut tiivistä koko koulun olemassaolon ajan. Tuulikello on muun muassa järjestänyt konsertteja ja tapahtumia yhdessä koulun eri luokkien ja vanhempien kanssa.

Tuorein yhteistyön helmi on yläluokkalaisille tarkoitettu bänditoiminta, joka on saanut innostuneen vastaanoton. Tuulikellon opettajat myös avustavat tarpeen tullen Steinerkoulun juhlissa ja tapahtumissa.

Lisätietoja:
Taidekoulu Tuulikello