Oppilaskunta

Koulun oppilaskunta on väylä, jota pitkin oppilaat voivat monipuolisesti vaikuttaa oman koulunsa toimintaan. Kouluympäristön parantaminen, kiusaamisen ehkäisy ja koulun järjestyssääntöjen kirkastaminen ovat esimerkkejä oppilaskunnan toiminnan kohteista.

Kaikki 1.–8.-luokkalaiset ovat koulumme oppilaskunnan jäseniä.

Oppilaskuntaa edustaa hallitus, johon on valittu jäsenet ja varajäsenet luokilta 5.–8. sekä A- että B-luokkasarjoista.

Lukuvuonna 2017–2018 oppilaskunnan hallitukseen kuuluvat
5A   Reetta Salmi ja Mico Sievänen
5B   Sampo Bom ja Peppi Taivasmaa
6A   Henrik Jansson ja Mona Lamberg
6B   Alva Ikonen ja Lotta Hellström
7A   Anni Minerva Alanen ja Aamu Salminen
7B   Kaisla Koro ja Joel Lovikka
8A   Emma Karjalainen (sihteeri)
8B   Iisak Harilo (puheenjohtaja) ja Veera Tapiainen
Stina Grönroos (ohjaava opettaja)

Biojätekampanja

Keväällä 2016 oppilaskunnan hallitus toteutti yhdessä osuuskunta Tampereen Timjamin kanssa monimuotoisen kampanjan ruokahävikin vähentämiseksi oppilasruokailuissa.

Suurin osa Timjamin asiakkaista toimii vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen, eikä heitä ruokaa (=rahaa) roskiin. Kiitos!

Jätteen kokonaismäärä ei kuitenkaan kampanjan aikana vähentynyt, sillä toistuvasti liikaa ruokaa ottavat heittävät sitä edelleen roskiin eivätkä huomioi, että jokaisen asiakkaan panos vastuullisessa ympäristökäyttäytymisessä on yhtä tärkeä.

Kolmen viikon seurantajaksolla viikoilla 11–13 biojätettä kertyi 83 kiloa, kun ruokailijoita oli 6 110.