12–15-vuotiaiden oppilaiden koronarokotuspäivä koululla 25.10.2021 17.08.2021

Koulullamme järjestetään toinen koronarokotuspäivä 25.10. Rokotukset annetaan klo 8.30-15 välisenä aikana.

Rokotuspäivänä annetaan koronarokotteen tehosteannokset oppilaille, jotka saivat koululla elokuussa 1. koronarokoteannoksen. Lisäksi rokotukseen voivat tulla he, jotka ovat koulun ensimmäisen rokotuspäivän jälkeen täyttäneet 12 vuotta, eivätkä ole saaneet vielä yhtään koronarokoteannosta.

Koronavirusinfektion sairastaneille annetaan vain yksi koronarokoteannos. Sairastetun koronainfektion jälkeen on rokotus mahdollista antaa 6 kuukauden kuluttua.

Koulun rokotuspäivänä sekä pojille että tytöille annetaan Modernan Spikevax-rokotteen sijaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokote. THL ohjaa kuntia tarjoamaan pojille vain Comirnaty-rokotetta. Lisää aiheesta THL:n uutisesta.

Käytännön järjestelyistä johtuen Tampere tarjoaa myös tytöille ensisijaisena rokotteena Comirnaty-rokotetta. Tyttöjen on kuitenkin mahdollisuus saada halutessaan edelleen Modernan Spikevax-rokote. Jos tyttö päättää ottaa Spikevax-rokotteen, toivotaan oppilaan tuovan mukanaan vapaamuotoisen lapun, jossa tämä päätös kerrotaan ja jossa on huoltajien allekirjoitukset.

Mikäli oppilas tulee ensimmäiselle koronarokotukselle, pyydetään huoltajien allekirjoittama suostumuslomake. Oppilas tuo lomakkeen rokotustilanteeseen. Jos lomaketta ei ole ja oppilas haluaa ottaa rokotteen, terveydenhuollon ammattilainen tekee ennen rokottamista arvion, kykeneekö oppilas itse ikänsä ja kehitystasonsa perusteella päättämään rokotuksestaan. Jos ammattilainen arvioi oppilaan päätöskykyiseksi, rokote annetaan. Kukaan ei jää ilman rokotetta sen takia, että lomaketta ei ole.

Huomioi rokotuspäivänä, että

• olet täysin terve
  • noudatat turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa
  • käytät kasvomaskia
  • sinulla on mukana Kela-kortti
  • olet pukeutunut asuun, josta saa helposti olkapään esille
  • äärimmäistä fyysistä rasitusta tulee välttää rokotusta seuraavien kolmen päivän ajan

Koulun henkilökunta huolehtii rokotuksiin ohjaamisesta. Koronarokotus on maksuton ja sen ottaminen on vapaaehtoista.

Jos rokotteen saaminen ei ole mahdollista koulun rokotuspäivänä tai huoltajaa tarvitaan rokotustilanteessa, on rokote saatavilla omalla terveysasemalla ajanvarauksella sekä 10.10 saakka Ratinan massarokotuspisteellä ajanvarauksella tai walk in -linjalla. Lisää tietoa massarokotuspisteen toiminnasta Tampereen Koronarokotukset-verkkosivuilla

Tutustukaa koronarokotukseen etukäteen yhdessä kotona ja keskustelkaa asiasta. Luotettavaa tietoa löytyy THL:n verkkosivuilta. 12.8 järjestetyn THL:n avoimen yleisötilaisuuden ”Kysy 12–15-vuotiaiden koronarokotuksista” tallenne löytyy THL:n Youtube-kanavalta.