Kouluruokailun edelläkävijä 10 vuotta 24.03.2017

Tampereen steinerkoulun oppilasravintola Timjami juhlistaa omaa 10-vuotispäiväänsä ja satavuotiasta Suomea arvokkaalla iltatilaisuudella torstaina 6.4.2017 klo 18–21 steinerkoulun Aurora-salissa. Kutsuvieraiksi saapuu luomuvaikuttajia ja sidosryhmiä, ravintolan ja koulun henkilökuntaa sekä oppilaita.

Juhlassa kuulemme muun muassa maa- ja metsätalousministeriön tervehdyksen maatalousylitarkastaja Leena Sepän esittämänä. Juhlapuhujana on Tampereen steinerkoulun toiminnanjohtaja Ilkka Kaakkolammi. Lisäksi ravintola Timjamin toimitusjohtaja ja emäntä Merja Jokiniemi kertoo Timjamin vuosikymmenestä kouluruokailun edelläkävijänä. Virallisempi osuus kestää noin tunnin, minkä jälkeen ilta jatkuu rennosti Timjamin valmistamien herkkupalojen, seurustelun ja musiikin parissa.

Iltajuhlan lisäksi Timjami juhlii syntymäpäiväänsä myös toisenlaisella Suomi 100 -ohjelmalla. Timjami valmistaa muunnelman virallisesta Suomi 100 -juhlamenusta koululounaalle keskiviikkona 5.4.2017. Lounaalla vaalitaan puhdasta ruokaa, aitoja makuja ja hyvää ruokakulttuuria. Lounaan alkupalat tarjoilee keittiömestari Arto Rastas, toinen juhlamenun suunnittelijoista.

– Idea on mielestäni loistava. Juuri tällaisilla tapahtumilla saadaan tuotua Suomen 100-vuotisjuhlaa kaikille iästä riippumatta. Suunnittelimme Suomen suurlähetystöissä juhlavuoden tilaisuuksissa tarjoiltavan 100-vuotisjuhlamenun yhdessä Kim Palhusin kanssa. Olen todella otettu, että menusta saadaan palasia myös kouluruokailuun. Odotan tempaukselle innokasta vastaanottoa ja toivon, että satavuotiaan Suomen ruokakulttuuri kiinnostaa myös nuorempaa ikäpolvea. Kouluruoka on paljon puhuttu aihe, ja Timjamin tyyli toteuttaa asioita on hyvin edistyksellinen. Muiden olisi hyvä ottaa tästä oppia, Rastas sanoo.

Lisätietoa tapahtumista:
Merja Jokiniemi