Muutos ajassa – kuinka olet mukana? 31.08.2016

Kuusiosainen luentosarja nostaa keskusteluun kasvatuksen muutoksen eri elämänalueilla.

Goetheanistinen seminaari kutsuu keskustelemaan kasvatuksesta kaikille avoimiin ja maksuttomiin tilaisuuksiin. Syksyllä 2016 nostetaan esiin kysymyksiä: Miten nykymediat vaikuttavat kehittyviin lapsiin ja sosiaalisiin suhteisiin? Millaista on elävä ajattelu? Miten lapset ja nuoret luovat suhteen luontoon?

Sarjan avausluennolla lauantaina 10.9. Jakob Fuchs puhuu sosiaalisen median vaikutuksista ja niiden huomioimisesta kasvatuksessa. Hän ottaa esiin joitakin pedagogisia näkökohtia ja etsii läsnäolijoiden kanssa ratkaisuja siihen, miten pärjätä nykymedioiden kanssa. Fuchs on työskennellyt opettajakuntien kanssa pohtien sitä, millä tavalla nykymedioiden kanssa toimitaan koulussa. Lisäksi hän toimii muun muassa sveitsiläisen Polkuja laatuun -menetelmän (Wege zur Qualität) kouluttajana.

Syksyn toinen luennoitsija torstaina 6.10. on pitkän kokemuksen omaava steinerpedagogi Sakari Sannamo, joka puhuu elävän ajattelun kehittymisestä antroposofisen ihmiskuvan pohjalta.

Kolmas keskustelun aihe torstaina 3.11. on luontosuhde ja kasvatus, josta alustaa biodynaamisen viljelyn asiantuntija ja luomupuutarhuri Henri Murto.

Luentosarja jatkuu kolmella luennolla keväällä 2017. Kaikille luennoille on vapaa pääsy!

Syksyn 2016 teemat
la 10.9. klo 10–12 Jakob Fuchs: KASVATUS & SOSIAALINEN MEDIA
(luento saksaksi, käännetään suomeksi)
to 6.10. klo 18–20 Sakari Sannamo: KASVATUS & AJATTELU
to 3.11. klo 18–20 Henri Murto: KASVATUS & LUONTOSUHDE

Luennot Tampereen steinerkoulun Aurora-salissa, Muotialantie 79–81
Järj. Tampereen Steiner -kouluyhdistyksen goetheanistinen seminaari.

Aika ei muutu, jos ei ole muutoksen aika.

Lisätietoja:
Sirpa Ulkuniemi