Muutos ajassa – kuinka olet mukana? Tapahtuman ajankohta: 2.2.2017 klo 18–20

Kevään avausluennolla torstaina 2.2. Ulla Ahmavaara käsittelee aikuisen itsekasvatuksen perusasioita ja harjoituksia sekä lapsen kehitysvaiheiden kannalta että steinerpedagogiikan perustana olevan antroposofisen ihmiskäsityksen pohjalta. Ahmavaara on nykyisin eläkkeellä oleva steinerkoulun opettaja ja opettajankouluttaja. Hän on toiminut myös Tampereen steinerkoulun opettajana sen alkuvuosikymmeninä.

– Lapsen kasvatus on pitkälti aikuisen itsekasvatusta – paljon enemmän kuin tulee ajatelleeksikaan. Neuvot ovat kuitenkin vähissä silloin, kun kasvattajan omat, syvälle uurtuneet epätavat pyrkivät ottamaan vallan, tapahtuipa se vaivihkaa tai hillikkeettä. Ihminen voi kuitenkin muuttaa itseään. Omaehtoisen sisäisen kehittämisen avain on harjoittelu siinä missä ulkoisenkin, Ahmavaara sanoo.

Kevään 2017 teemat
to 2.2. klo 18–20 Ulla Ahmavaara: Kasvatuksesta itsekasvatukseen
to 9.3. klo 18–20 Miia Bergman: Kasvatus & nuoriso steinerkoulun lukiossa – tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet
to 6.4. klo 18–20 Reijo Kurppa: Kasvatus & kehitys. Lasten ja nuorten maailman haasteista. Huom. päivämäärä saattaa vielä muuttua.

Kaikille luennoille on vapaa pääsy!
Luennot Tampereen steinerkoulun Aurora-salissa, Muotialantie 79–81.
Järj. Tampereen Steiner -kouluyhdistyksen goetheanistinen seminaari.

Aika ei muutu, jos ei ole muutoksen aika.

Lisätietoja:
Sirpa Ulkuniemi