Perjantain luokkaretki Tampereella 29.05.2017

Jokainen tuli omilla kyydeillä Laukontorille klo 8.30 niin kuin oli sovittu. Kun kaikki oli paikalla ope nousi seisomaan suurelle kiviselle penkille, tai miksikä sitä nyt kutsuisi. Hän korotti hiukan ääntään saadakseen kaikkien huomion. Kaikilla pareilla tai kolmen hengen ryhmillä piti olla kartta, mikä teki parien jakamisesta hitaampaan, koska suurin osa oli unohtanut kartan vaikka se piti olla mukana. Kun tämä oli tehty, lähdimme Laukontorilta Koskikeskuksen suuntaan. Sää oli hyvin aurinkoinen, meidän onneksemme. Näimme Alaputouksen voimalaitoksen, Liljeroosin sekä Takon piiput. Kävelimme Verkatehtaan värjäämön ja konttorin ohi.

 

Saimme katsella matkan aikana Tammerkosken liplatusta, mistä ainakin minä pidän Tampereella. Menimme Frenckellin aukiolle ja pysähdyimme siihen hetkeksi. Saimme vapaa-aikaa ja sai tehdä mitä halusi. Sen jälkeen kävelimme vanhalle steinerkoululle ja sieltä Vapriikkiin. Menimme Tammerkosken kylä -näyttelyyn, josta meille oli tehtäviä. Teimme tehtäviä 45 minuuttia.

Kävelimme Näsinkalliolle syömään, jonka jälkeen pääsimme leikkipuistoon. Taas asetuimme jonoon ja kävelimme Amurin työläismuseokortteliin. Kävimme museon läpi ja vastasimme myös kysymyksiin, mitä olimme saaneet. Amurista jatkoimme matkaa Pyynikin näkötornille. Sinne retki päättyi jäätelöiden jälkeen.

teksti: Reetta Salmi, 4 A

 

Ensimmäiseksi menimme Laukontorille ja sieltä käveltiin Vapriikkiin. Kävimme näyttelyssä ja samalla tehtiin niistä tehtäviä. Kävimme Näsinpuistossa kävelemässä. Siellä oli hienot maisemat Näsijärvelle. Sieltä näkyi myös Särkänniemen huvipuisto sekä Superpark, missä oli ennen delfinaario. Puistossa söimme myös eväät nurmikolla.

Amurin työläismuseokorttelissa oli hieno sauna, jossa oli kaksi kerrosta. Amurin työläismuseokorttelissa ihmiset asuivat aika pienissä tai keskikokoisissa asunnoissa. Niissä ei ollut omia keittiöitä, vaan useampi asunto jakoi yhden yhteiskeittiön.

Minä haluan kertoa Tampereesta sen, että Pyynikin näkötornissa on kahvila, josta saa Tampereen parhaat munkit. Pyynikin näkötorni sijaitsee Pyynikin harjun huipulla ja näköalatasanteelta näkee sekä Pyhäjärvelle että Näsijärvelle. Sieltä näkee myös melkein koko Tampereen. Maisemat ovat todella upeat, jos uskaltaa katsoa. Opin Tampereesta sen, että siellä on paljon vanhoja paikkoja, joista en aikaisemmin tiennyt. Tampere on todella kaunis kaupunki.

teksti: Miko Bergman, 4 A
kuvat: Anna-Inkeri Oksman, 4 A