PRO-finaalipaikka – tunnustus pitkäjänteisestä työstä 26.01.2018

Lokakuun lopussa sain puhelinsoiton, joka pisti aikataulut ja monet suunnitelmat uusiksi:
Minut oli valittu kolmen finalistin joukkoon ravintola-alan Pro-tunnustuspalkintojen jaossa Vastuullisuus-sarjassa. Pro-palkinto on alallamme arvostettu (ja haluttu), ja on tunnustus osoitetusta ammattitaidosta, asenteesta ja esikuvallisuudesta. Jo finaalipaikka on pieni voitto, sillä ehdotuksia tulee jokaiseen 15 sarjaan vuosittain todella paljon.

Vastuullisuus-sarjassa korostetaan finalistien vastuullista toimintaa koko elintarvikeketjussa: hankinnat, ruokalistasuunnittelu, luomun ja lähiruuan käyttö, sesonkiajattelu, energian ja veden käytön seuranta, hävikin hallinta. Lisäksi huomioidaan mm. omasta ja koko henkilökunnan hyvinvoinnista ja koulutuksesta huolehtiminen, jatkuva oppiminen ja oman osaamisen jakaminen vaikkapa kollegoille. Itse ajattelen Timjamin toiminnassa vastuullisuuden ulottuvan myös kasvatusvastuuseen sekä yhteisölliseen ja sosiaaliseen vastuuseen.

Olen etuoikeutettu, että saan Timjamissa työskennellä edellä mainittujen vastuullisten ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Oma työ on mielekästä yhdessä Timjamin väen, oppilaiden, opettajien, vanhempien ja muun kouluyhteisön kanssa. Tapaan myös paljon ruuan tuottajia, jalostajia ja muita sidosryhmiä. Kaikki tämä auttaa ymmärtämään paremmin ruuan alkuperää ja vastuutamme  myös tulevaisuudessa.

Jännitys huipentui 25.1. PRO-Gaalassa Wanhassa Satamassa. Sekunnit kuluivat hitaasti kun suljettu kirjekuori avattiin ja voittajan nimi paljastui...tänä vuonna Pro Vastuullisuus-palkinnon vei Kotipizza. Onnittelut!

Finalistien kesken oli jo alkuillasta hyvä tunnelma, kaikki tsemppasivat toisiaan ja toivottelimme onnea kisaan. Ilta jatkui hyvän ruuan, valokuvausten ja tanssahtelun merkeissä.

Kiitos kaikille minua kisassa äänestäneille ja kannustaneille. Tästä jatketaan edelleen vastuullisella linjalla. Gaalaillassa minua jäi erityisesti lämmittämään erään kollegan kommentti: "Merja, minulle sinä olet luomun kasvot. Jaksat aina puhua niin innolla luomusta ja kannustaa muitakin vastuulliseen toimintaan".

 

teksti: Merja Jokiniemi
kuva 1: Portaat luomuun -Facebook-sivu
kuva 2: Aromi-lehti