Suomalainen, maksuton kouluruokailu 70 vuotta 03.12.2018

Kauha kerrallaan kohti tasa-arvoa

Vuonna 1948 tuli voimaan laki, jolla taattiin maksuton ateria kaikille oppilaille varallisuudesta riippumatta.

3.-4.12.2018 tutustumme 2000-luvun kouluruokailuun

Nykyisin kouluruokailu on monipuolinen kokonaisuus, joka perustuu ravitsemussuositusten mukaiseen lautasmalliin. Lähes kaikissa kouluissa on päivittäin kaksi pääruokavaihtoehtoa. Kasvis- ja vegaaniruokailu on lisääntynyt ja kouluissa on kasvisruokapäiviä kaikille.
Kouluruokailua kehitetään yhdessä oppilaiden kanssa. Erilaiset teemapäivät tuovat vaihtelua ruokalistoille.

Kestävä kehitys

Vastuullinen ruuantuotanto ja kuluttaminen ovat ajankohtaisia teemoja niin kodeissa kuin ammattikeittiöissäkin.

Luomun ja lähiruuan käyttö, hiili- ja vesijalanjäljen pienentäminen sekä jätteen minimointi ovat arkipäivää ravintoloissa, niin meillä Timjamissakin.

Ruoka ja yhdessä ruokailu ovat ilon aiheita, ja kauppojen raaka-ainevalikoimat ovat melkein rajattomat.

Ruokakulttuurit ja gastronomia ovat monille rakas harrastus. Viikonloppuisin monet perheet kokkaavat yhdessä ja testaavat uusia reseptejä.