SYKSYN 2021 YKKÖSLUOKKAHAKU ALKANUT 17.11.2020

Värikäs matka kohti aikuisuutta alkaa eskarista tai ekalta

Jo sata vuotta täyttänyt steinerpedagogiikka on tunnettu lämpimästä ihmiskäsityksestä ja lapsen kasvun syvällisestä tuntemuksesta. Sekä esiluokan että ekaluokan haku käynnistyy aina loppusyksystä. Ekaluokalle voi hakea myös ilman aiempaa steinerkasvatustaustaa. Näiltä sivuilta näet, millainen yhteinen matkamme eskarista ylioppilaaksi on.

Hakuaika ekaluokalle on nyt. Hakuohjeet löydät tämän artikkelin lopusta. Luvassa on oppimisen iloa koulussa, jossa jo nyt talvella kohistaan ja valmistaudutaan ensi syksyn uusien ekaluokkalaisten tuloon.

1. Ekaluokkalaisten ikimuistoinen startti
Ensimmäinen koulupäivä. Jokainen ekaluokkalainen saa värikkään silkkikujan lopuksi ison auringonkukan ja lämpimän vastaanoton. Kaikki voivat hakea suoraan ekaluokallemme.

2. Lapsi oppii kaikilla aisteilla
Meillä opittava asia eletään. Opettajat ohjaavat lapsen tuottamaan tai tekemään itse opittavan asian. Leikkimällä, kirjoittamalla, piirtämällä, laulamalla, soittamalla, näyttelemällä, leipomalla tai vaikkapa rakentamalla. Ruuantuotanto opitaan lähipellolla. Lapset muokkaavat maan, kylvävät, puivat viljan ja jauhavat oman leipänsä jauhot.

3. Heti ekaluokalta kaksi vierasta kieltä
Heti ekaluokalta lähtien loruillaan jopa kahden vieraan kielen kimppuun. Leikit, juhlat ja arki vievät kokemaan opiskellun kielen kulttuurin. Lapset elävät hetken englantilaisina, saksalaisina – kansainvälisinä.

4. Tarinoista tieteisiin
Alimmilla luokilla tarinat, musiikki ja taide avaavat tietä tulevien oppiaineiden omaksumiseen. Ne johdattavat tehokkaasti myös luonnontieteellisten aineiden pulmien pariin.

5. Itse tehty on paras oppikirja
Oppilas kirjoittaa, piirtää ja maalaa itse osan omista oppikirjoistaan opettajien ohjauksessa. Lopputulokset ovat huikeita, visuaalisestikin.

6. Ihan vieressä vai valovuosien päässä
Luontoon tutustumiseen riittävät rikkaat metsämme. Retkeilemme paljon kaikilla luokka-asteilla. Opittava asia on lähellä oppilastamme, kulttuurimatkoilla vähän etäämmällä ja kauimmillaan naapurigalaksissa.

7. Näytelmän ilo ja teho
Laadukas draama on tehokas opetusmenetelmä, joka sitoo yhteen monta eri oppiainetta. Draamaa käytetään kaikilla luokka-asteilla aina alaluokilta lukioon asti. Koulumme 300-paikkainen Aurora-sali puvustoineen on päivittäin täynnä touhua.

8. Lapsi kasvaa yksilönä yhteisössä
Ryhmä ja sen opettaja ovat yhdessä 8 vuoden ajan. Ihmissuhteista tulee niin pitkiä ja kestäviä, että kaikkien yksilöllisyys tulee kohdatuksi arvostavalla tavalla.

9. Suomen parasta luomuruokaa
Koulumme oppilasravintola Timjamissa syödään luomua ja luontoa kunnioittaen. Timjami on luomunkäytön monivuotinen Suomen mestari, ja sehän maistuu hyvältä.

10. Laadukkaat tiedot ja taidot johtavat jatko-opintoihin
Yhdeksän kouluvuoden aikana oppiaineista rakentuu laadukkaita muistijälkiä. Koululaistemme tie on avoinna omaan lukioomme tai muihin jatko-opintoihin. Lukiomme opettajat olivat vuonna 2020 Pirkanmaan tehokkaimpia oppimistulosten kohentajia ja ylläpitäjiä. Opiskelijamme ovat taitavia käsistään ja siten valmiimpia tulevaisuuden haasteisiin.

Yhtenäiskoulu on yhteinen, turvallinen ja tuttu
Meillä yhtenäiskoulu tarkoittaa yhdessäoloa 12 vuoden ajan tutussa ja turvallisessa yhteisössä. Pedagogiikka muuntuu ikäkauden tarpeiden mukaisesti. Ajattelu ja tunnetaidot kehittyvät yhdessä kädentaitojen kanssa.

Hakemaan

Haku 1. luokalle 2020 Tampereen steinerkouluun on alkanut. Jos et vielä ole ilmoittanut lapsen tietoja koululle pääset hakulomakkeeseen tästä linkistä. Lisätietoja ykkösluokkahausta saat koulun toimistosta  mirja.raisanentampereensteinerkoulufi.

Tervetuloa

• Tampereen steinerkoulun opetustarjonta on laajempi kuin peruskouluissa. Opetuksemme koostuu valtakunnallisista opetussuunnitelman perusteista laajennettuna steinerpedagogisilla menetelmillä, sisällöillä ja arvoilla.
  • Opetus on maksutonta. Olemme avoin kaikille hakijoille.
  • Hakuaika on nyt. Kouluun haetaan nettisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella.
  • Ekaluokkalainen pääsee yksilöksi yhteisöön, jota on hengeltään kuvailtu Tampereen suurimmaksi ja luovimmaksi kyläkouluksi.
  • Koko kouluyhteisö kannustaa oppilasta parhaaseen yksilökohtaiseen tulokseen.
  • 100-vuotias steinerpedagogiikka perustuu kokonaiskäsitykseen ihmisestä ja hänen kasvustaan. Suhtautuminen ihmiseen on aina lämmin. Koulussa vältetään keskinäistä kilpailua ja kiirettä.
  • Koulumme sijaitsee Muotialassa osoitteessa Muotialantie 79-81. Koulu on lähellä tulevaa Tampereen Ratikan reittiä.
  • Tutustu kouluumme myös Facessa  https://www.facebook.com/tampereensteinerkoulu ja Instassa https://www.instagram.com/tampereen_steinerkoulu