Timjami 10 vuotta, Suomi 100 vuotta 07.04.2017

Tampereen steinerkoulun oppilasravintola Timjami juhli kuluneella viikolla 10-vuotispäiväänsä virallisella Suomi 100-ohjelmalla. Juhlan kunniaksi koululounaalla tarjoiltiin muunnelma Suomen suurlähetystölle suunnitellusta Suomi 100-juhlamenusta keskiviikkona 5.4. Lounaalla nautittiin aitoja makuja ja puhdasta ruokaa. Alkupalat tarjoili keittiömestari Arto Rastas, joka on suunnitellut juhlamenun yhdessä Kim Palhusin kanssa. Menun muunsi koululounaalle sopivaksi Timjamin emäntä Merja Jokiniemi.

- Osa juhlamenun ideaa on, että se on kaikkien saatavilla ja kenen vain on mahdollista valmistaa se. Menu vaalii suomalaista luontoa ja perinteisiä makuja. Se on joka suuhun sopiva ja raaka-aineet ovat globaalisti saatavilla. On hienoa, että menu tuotiin myös osaksi kouluruokailua, Rastas toteaa. 

Viikko huipentui upeaan iltajuhlaan torstaina 6.4.2017. Kutsuvieraina paikalla oli luomuvaikuttajia ja sidosryhmiä, ravintolan ja koulun henkilökuntaa sekä oppilaita. Juhlapuheen piti Tampereen steinerkoulun toiminnanjohtaja Ilkka Kaakkolammi, ja maa- ja metsätalousministeriön terveiset esitti maatalousylitarkastaja Leena Seppä. Timjamin toimitusjohtaja ja emäntä Merja Jokiniemi kertoi Timjamin vuosikymmenestä kouluruokailun edelläkävijänä. Juhlassa nähtiin myös koulun oppilaskunnan ja kuoron esityksiä. Ilta jatkui arvokkaasti cocktailtilaisuudella. 

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema ”Yhdessä” näkyi juhlassa konkreettisesti. Koko viikko oli koulun yhteinen tapahtuma suunnittelusta toteutukseen ja hyvä esimerkki siitä, mitä yhteistyöllä saadaan aikaiseksi. 

Suomi 100-juhlamenun reseptit ja ohjeet löydät täältä.

teksti: Jenni Jukkola