Timjami juhlii jälleen luomumestaruutta 06.10.2016

Luomuravintola Timjami on voittanut toistamiseen Luomu SM -kilpailun sarjan yksityinen keskisuuri toimija. Palkinnot jaettiin Luomu Elintarvikepäivässä Helsingissä 6.10.2016.

Timjamin ruoka valmistetaan pääsääntöisesti itse, ja luomua käytetään kaikissa tuoteryhmissä aina, kun sitä on saatavilla.

– Runsaan luomunkäytön ravintoloissa voi minusta kiteyttää kahteen asiaan: pitkäjänteisyys ja verkostoituminen, summaa Timjamin emäntä Merja Jokiniemi.

– Raaka-aineiden saanti sopivissa pakkauksissa ja jalostusasteessa on edelleen jatkuvaa salapoliisityötä. Meidän pitää tavata tuottajia ja jatkojalostajia ja kertoa ravintoloiden tarpeista, jotta saamme oikeita tuotteita markkinoille. Parhaimmillaan yhteistyö tuottaa lisää luomutuotantoa, ja hyvä kiertää niin omassa maakunnassa kuin kauempanakin, Jokiniemi jatkaa.


Luomu SM -kilpailu on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa, ja siinä tarkastellaan toimipaikkakohtaisesti luomun osuutta käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. Kilpailu on suunnattu kaikille ammattikeittiöille, ja sen tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat. Kolmatta kertaa järjestetyssä kilpailussa palkittiin voittajat kuudessa eri sarjassa.

Lue myös Portaat luomuun -ohjelman tiedote kaikista Luomu SM -kilpailun voittajista.