Timjamille kolmas LuomuSM -voitto 10.10.2017

Luomu SM -kilpailu on kaikille ammattikeittiöille avoin kilpailu, jonka tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat. Ravintola- ja ruokapalvelualan toimijat kilpailivat Luomu SM tittelistä nyt neljättä kertaa.
 
Oppilasravintolamme vei voiton kolmannen kerran sarjassa keskisuuri yksityinen toimija 83 % luomunkäyttöosuudellaan.

 

"Helsingissä 5.10. järjestetty Luomuelintarvikepäivä oli jälleen antoisa katsaus luomun nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen", kertoo Timjamin emäntä Merja Jokiniemi. "Antoisinta on verkostoitua kollegojen, tavarantoimittajien ja luomuasiantuntijoiden kanssa. Tapaamiset ovat myös hyviä tilaisuuksia kertoa tuottajille ja jalostajille ammattikeittiöiden luomutoiveista", Merja jatkaa. Tällä hetkellä suurin tarve isoissa pakkauksissa olisi maitotaloustuotteille, ketsupille ja sinapille sekä lihajalosteille. Myös luomukasvisten saatavuus vaihtelee kovasti satotilanteen mukaan.

"Oli hienoa vastaanottaa luomunkäytön Suomen Mestaruus nyt kolmatta kertaa peräkkäin, se kannustaa koko Timjamin väkeä eteenpäin vastuullisessa ravintolatoiminnassa", Merja kiteyttää.

Lisää aiheesta Pro Luomun sivuilla.

teksti: Jenni Jukkola
kuvat: Minna Nurro ja Merja Jokiniemi