Timjamissa kasvisruokaviikko 1.-5.10. välisenä aikana 01.10.2018

1.-5.10. vietämme Timjamissa kasvisruokaviikkoa täyteläisten makujen ja syksyn värien merkeissä.

Lounaidemme proteiinilähteinä ovat mm. kvinoa, herneet, pavut, maitotuotteet, linssit, kananmuna, sienet, täysjyvävilja sekä erilaiset kasvikset.

Tiesitkö

Vaihtelevasta, täysipainoisesta kasvisateriasta saat hyvässä muodossa kaikki tarvittavat ravintoaineet sekä riittävästi energiaa.

Suomalaisten ateriat sisältävät usein liikaa eläinproteiinia, mikä voi johtaa pahimmillaan erilaisiin sairauksiin. Vastuullisessa ruokailussa on muutenkin hyvä lisätä kasvikunnan tuotteiden käyttöä.

Kasvisruokailussa kannattaa yhdistellä eri proteiinilähteitä, esimerkiksi pavut ja linssit täydentävät hyvin kokojyväviljan proteiinia.