Vastuullinen voitto – tähteitä nolla 14.10.2021

Syyskuussa järjestettiin Pirkanmaan kouluille Tähteitä nolla-ruokajätekampanja. Järjestäjinä olivat Ekokumppanit ja Pirkanmaan Jätehuolto, ja tapahtuma oli osa Kuluttajaliiton valtakunnallista Hävikkiviikkoa.

Tähteitä nolla -viikon tarkoitus on muistuttaa, kuinka suuri ilmastoteko ruokajätteen vähentäminen on. Syömäkelpoinen ja pois heitetty ruoka maksaa paljon. Kampanja muistuttaa myös, että kouluruoka on etuoikeus, joka lisää hyvinvointia.

– Jos jokainen meistä steinerkoululaisista jättäisi yhden perunan päivässä biojätteisiin, niin se maksaa vuodessa 35 000 euroa. Muistakaa, että tähän me jokainen voimme vaikuttaa, oppilaskunnan ja tukioppilaiden edustajat kuuluttivat keskusradiossa keskiviikkoaamuna.

Kaikkien teemaviikkoon osallistuneiden koulujen kesken arvottiin jälkiruokaherkku, eli mehujäät, yhden koulun oppilaille ja henkilökunnalle. Tänä vuonna meidän koulumme voitti arvonnan.

Teemaviikon aikana punnittiin 1.-6. -luokkalaisten niin sanottu lautasjäte. Meillä biojätettä tuli vain 5 grammaa oppilasta kohden päivässä.

Palkintojen jako pidettiin ravintola Timjamissa lounasruokailun yhteydessä.

– Timjami kiittää asiakkaitaan vastuullisuudesta kouluruokailussa: ota jatkossakin ruokaa vain sen verran, kun jaksat syödä. Timjamin asiakkaana voi muutenkin toimia ilmastoystävällisesti mm. suosimalla kasvisruokaa, kiitti Timjamin emäntä Merja Jokiniemi.