Vastuullisuustyö jatkuu 01.02.2019

kuvassa Merja Jokiniemi (vas.) ja Aromi-lehden päätoimittaja Heli Koivuniemi
 

Viime vuonna olin finalistina ravintola-alan PRO-gaalassa vastuullisuus-sarjassa. Voitto meni sivu suun kalkkiviivoilla, mutta kestävän kehityksen yhteistyö ja verkostoituminen jatkuu silti monella saralla.

Yllätyksekseni sain kutsun tämän vuoden PRO-palkintojen tuomaristoon. Tämä kunniatehtävä edellytti 270 sivun paperinivaskan tarkkaa läpikäyntiä, kun yhdessä muun tuomariston kanssa arvioimme yhteensä 46 finalistin kannustuskommentit. Palkinnot jaettiin 15 eri sarjassa, ja tänä vuonna kriteerejä kaikissa sarjoissa oli tiukennettu kokemuksen, työn tulosten ja erityisesti vastuullisen toiminnan suhteen. Oli hienoa päästä kurkistamaan kovien ammattilaisten taustoihin, kehittymishaluun ja kannustuksiin. Tuomaristo koostuu laajasti alan eri asiantuntijoista, ja keskustelut heidän kanssaan olivat antoisia.

Tänä vuonna jännitystä oli erityisen paljon, sillä Tampereelta oli finalistit kaikkiaan kuudessa eri sarjassa. Osa heistä on hyviä ystäviäni, joten jännitti vähintään yhtä paljon kuin viime vuonna itse lavalla ollessa.

PRO-gaala Finlandia-talossa 31.1.2019 oli upea, ja väkeä oli ennätysmäärä, lähes 700. Tampereelle tuli upea voitto kolmessa sarjassa! Vastuullisuus-sarjan voitti Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi, jonka kanssa koulumme tulee tekemään bees&trees yhteistyötä tänä juhlavuonna. Tampere-talon jättipotin kruunasi Essi Piira sarjassa ravintolan asiakaspalvelija. Voiton veivät myös yrittäjä-sarjassa Arto ja Katja Rastas. Artohan teki Timjamin kanssa yhteistyötä 10-vuotisjuhla-ateriallamme.

PRO-kilpailun järjestää vuosittain Aromi-lehti. Lisätietoja ja tunnelmia gaalasta: www.propalkinnot.fi.

Teksti ja kuva: Merja Jokiniemi