Yhteishaku lukioomme 23.02.2021

Tampereen steinerkoulun lukio on yhteinen, erikoinen, moniarvoinen, yksityinen, iloinen, tehokas, valoisa ja vaikka mitä muuta, jonka perusteella sinä saat tavoittaa oman unelmasi.

Infotilaisuus järjestettiin etänä 18.1. Jos et päässyt sinne, voit tutustua tilaisuuden slideihin tästä linkistä. Tutustu lukiomme nettisivuun. Siellä on asiaa tekstinä ja fiiliksiä videoina.

Tuleva lukiolainen. Meillä sinä olet paras sinä ja luovuutesi saa luvan kasvaa lavalla, luokissa ja niiden ulkopuolella. Tampereen steinerkoulun lukiolaiset hankkivat monipuolisesti tietoja ja taitoja elämän eri osa-alueilta. Opitut taidot näkyvät rohkeutena, sosiaalisina valmiuksina ja luovuutena. Meillä saa olla oma itsensä.

Välitön tunnelma 

Yhteisöllisyys ja vuorovaikutustaidot ovat meille tärkeitä. Lukiossamme opiskellaan oman luokan kanssa. Luokallisuus mahdollistaa myös sen, että lukuvuoden jaksot on teemoitettu. Tämä tarkoittaa sitä, että jaksoissa eri lukiokurssit on pyritty kokoamaan yhteen niin, että jaksoilla tehdään oppiaineiden välistä yhteistyötä. 

Haluamme, että opiskelija ymmärtää kokonaisuuksia eikä vain irrallisia yksityiskohtia. 

Meillä myös jaksat paremmin. Saat laittaa herätyksen vähän myöhemmäksi ja ehdit syömään aamupalan, koska koulu alkaa vasta 8.45.

Luo, opi ja nauti

Innostuneet opettajat tuntevat opiskelijat ja auttavat jokaista löytämään omat vahvuutensa. Opetuksesta pyritään tekemään opiskelijan kannalta vaihtelevaa. Kaikissa Tampereen lukioissa opiskeltavien pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi steinerlukion kolmivuotisiin opintoihin kuuluu käytännönläheistä opiskelua ja taito- ja taideaineiden kursseja. Näihin kuuluu muun muassa leirejä, työharjoittelua, näytelmiä ja projekteja sekä yhteisiä juhlia. Lisäksi opiskelijat toteuttavat itsenäisesti taiteellisen, käytännöllisen tai teoreettisen päättötyön. Ylioppilaskirjoitusvuoden huipentaa luokan yhteinen kulttuurimatka. 

Viihtyisät tilat ja vastuullista ruokaa

Lukiomme sijaitsee Tampereen Muotialassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Myös Tampereen tulevalta ratikalta on lyhyt matka lukioon. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisen koulurakennuksen tilat ovat nykyaikaiset ja avarat. Upean juhlasalimme näyttämöllä syntyvät esitykset hurmaavat katsojat joka vuosi! Lukiolaiset voivat rentoutua tauoillaan kahvilassa ja opiskelijakunnan omassa olohuoneessa Stelulassa. Opiskelijat nauttivat terveellisen lounaan valoisassa luomuravintola Timjamissa. 

Meiltä on hyvä jatkaa jatko-opintoihin ja elämään.

Jos et ole päässyt (etä)tilaisuuksiimme tai vierailuille, voit tutustua lukiomme slideihin tästä linkistä.
Meidän facessa on videoita. Instassakin niitä löytyy. Jos jokin askarruttaa, soita tai lähetä sähköpostia. 
 

Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Petra Roiha
p. 045 1243 664
petra.roihatampereensteinerkoulufi

Rehtori Jenni Vilkman
p.045 124 3662
jenni.vilkmantampereensteinerkoulufi

Haku
Lukioomme haetaan yhteishaussa Opintopolussa. Ainevalinnat tehdään kesäkuussa paikkaa vastaanottaessa koululla.