Palautteita ja vastauksia

Olemme saaneet palautetta:

Kasvisruuissa on usein linssiä. Voisitteko korvata sen useammin soijarouheella esim. makaronilaatikossa?

Näin vastaamme:

Kiitos palautteestasi koskien Timjamin kasvisruokien proteiinilähteitä.

Vaihtelemme kasvisruokien proteiinilähteitä mm. sen mukaan, miten ne sopivat ruuanvalmistukseen suurissa erissä, miten ne sopivat allergisille asiakkaille sekä onko niitä saatavana luomutuotettuna. Käytämme vaihtelevasti esim. linssejä, papuja, muita palkokasveja, herne- ja soijarouhetta, kvinoaa, sieniä, kokojyväviljaa ja maitotuotteita, jos ne ruokavalioon sopivat. Soijan käyttöä reseptiikassamme on tarkoituksella vähennetty, sillä monet asiakkaat ovat sille allergisia eikä sen saatavuus luomuna ole kovin helppoa. Käytämme mieluummin vaikkapa kotimaista kvinoaa ja tuoreita kasviksia vaihtelevasti.

Pyrimme ruokalistalla ravitsemukselliseen vaihtelevuuteen ja maukkauteen. Kiitos viestistäsi; laitamme varmasti vielä listalle myös soijarouhetta sisältäviä kasvisruokia.

Olemme saaneet palautetta:

En syö sianlihaa, miksi minulle on niinä päivinä kasvisruokaa?

Näin vastaamme:

Olemme saaneet joitakin tarkennuspyyntöjä, millä periaatteilla koulussamme valmistetaan erityisruokavalioita. Tarkat ohjeet löytyvät koulun sivuilta, mutta pääperiaate ovat terveydelliset syyt. Lisäksi koulussamme valmistetaan kasvis-, vegaani- ja sianlihaton ruokavalio. Kaikille ei voida valmistaa yksilöllistä ruokaa, vaan eri dieettejä yhdistellään ruokalajista, dieettien määrästä ja raaka-aineiden saannista johtuvista syistä.

Sianlihaa on tarjolla 2–4 kertaa kuukaudessa. Näinä päivinä sianlihatonta ruokavaliota noudattaville on tarjolla kasvisruokaa. Tämä on yleinen käytäntö monissa kouluissa. Poikkeuksen meillä Timjamissa muodostavat makkarapäivät, jolloin pyrimme tarjoamaan sianlihatonta makkaraa mikäli olemme raaka-ainetta saaneet. Kaikessa ruokalistasuunnittelussa huomioidaan lisäksi ravitsemuksellinen laatu ja vaihtelevuus.

Toivottavasti oman keittiön, itse valmistettu luomupainotteinen koululounas maistuu; vastaan mielelläni mahdollisiin lisäkysymyksiin.

yhteistyöterveisin Merja Jokiniemi

Olemme saaneet palautetta:

En toivo listalle Puutarhurin rullaa.

Näin vastaamme:

Puutarhurin rulla on yksi suosituimmista kasvisruuistamme, ja on jatkossakin ruokalistalla.
Olemme myös kehittäneet siitä muunnelmia, mm. Kvinoatäytteisen munakasrullan, jota oli listalla keväällä.

Kertokaa rohkeasti kasvisruokatoiveitanne ja ideoitamme suoraan Timjamin henkilökunnalle!