Waldorf 100


Vuosi 2019 on suuri juhlavuosi: steinerkoululiike täyttää 100 vuotta.

Maailman ensimmäinen steinerkoulu aloitti Stuttgartissa, Saksassa, Waldorf Astoria -tupakkatehtaan kouluna 19.9.1919. Nyt steinerkouluja on ympäri maailmaa yli tuhat, päiväkoteja yli 2000. Steinerkasvatus on laajimmalle levinnyt yhtenäinen vaihtoehtopedagoginen virike maailmassa.

Waldorf 100 -juhlavuoden maailmanlaajuisiksi teemoiksi on valittu Bees and Trees, Mehiläiset ja Puut sekä Learn to change the world, Oppia muuttamaan maailmaa. Nämä ajankohtaiset teemat kutsuvat kaikkialla maailmassa steinerkoulujen oppilaita, opettajia ja vanhempia tekoihin yhteisen, hyvän tulevaisuuden puolesta.

Juhlavuotta vietetään Tampereen steinerkoulussa monin tavoin. Seuraa ohjelman päivittymistä kotisivuiltamme: Juhlavuoden ohjelmaa

Materiaalia ja toimintavinkkejä

Juhlavuoden tarpeisiin on koottu runsaasti kaikille avoimia materiaaleja ja toimintavinkkejä. Niitä löytyy seuraavista osoitteista:

Steinerkasvatuksen liitto: https://peda.net/steinerkasvatus

Waldorf 100 bees&trees FINLAND julkinen ryhmä: https://www.facebook.com/groups/beestrees/
Facebook-ryhmän sivusto on pullollaan vinkkejä siitä, miten voi auttaa mehiläisiä (hyönteishotellit, puiden ja mehiläisten suosimien kasvien istutus, mehiläisten hoito), istuttaa ja hoitaa puita jne.

Juhlavuoden Waldorf 100 -filmit YouTubessa:
Waldorf 100 – The Film
Waldorf 100 – The Film (Part 2) 
Steinerpedagogiikkaa esittelevistä juhlavuoden Waldorf100-filmeistä on ilmestynyt kaksi neljästä, joista ensimmäinen on myös tekstitetty suomeksi.

Lue lisää Waldorf 100 -juhlavuodesta